Ein glad og grei prisvinnar

24.01.2022

Målfrid Fiske, kontorfullmektig ved formannskapskontoret i Surnadal, var den gladaste og greiaste i Surnadal, Halsa og Rindal i 1981.

Det meinte lokalavisene Tidens Krav, Romsdalsposten og Indre Nordmør, som i januar 1982 for første gong delte ut prisen «Glad og grei».

Målfrid Fiske var den som tok telefonen når journalistane ringte til kommunen. I grunngjevinga for prisutdelinga stod det m.a.: «Hun blir brukt som et levende opplysningsbyrå av pressen, en oppgave hun utfører samvittighetsfullt og alltid med godt humør».

Prisen var ein rosemåla bolle med helsing frå dei tre avisene.

I intervjuet med Tidens Krav etter prisutdelinga blir ho spurt om pressefolk er verre å få på tråden enn andre:

- Nei, langt i fra, alle er hyggelige på telefonen så det er bare å ringe så ofte dere ønsker det. Jeg skal gjøre mitt beste for å hjelpe dere og svare på det dere spør om dersom jeg vet svaret.

Slik er det også eg hugsar denne trivelege dama. I åra mine i Romsdalsposten og Indre Nordmør ringte eg kommunen både titt og ofte. Målfrid Fiske var alltid blid og hjelpsam, og hadde full oversikt over kvar ordførar, kontorsjef og andre nøkkelpersonar oppheldt seg og om dei kunne snakke med lokalavisa.

I 1982 hadde Målfrid Fiske jobba ved kommunen i 20 år. Ho sat også i kommunestyret. Arbeidsdagen var travel.

- Det ser i alle fall ikke ut til at jeg blir arbeidsløs med det første, det har vært en enorm økning i arbeidsmengden i de årene jeg har vært her. Både telefon- og papirmengden har økt voldsomt. Og langt flere formannskapsmøter og kommunestyremøter har det blitt, sa prisvinnaren til Tidens Krav.