Til minne om ein songarvenn

08.11.2022

For seksti år sidan mista 21 gruvearbeidarar livet i eksplosjonen i Kings Bay-gruvene på Svalbard. Mellom dei som omkom var Martin Polden frå Kvennbømyra i Surnadal.

Ei veke etter ulykka, som skjedde 5. november 1962, trykte Tidens Krav eit minneord frå songarvenene i Tordenskjold songlag. I dette koret var også brørne til Martin, Nils og Ola, i mange år aktive.

Her er minneordet:

Et trist budskap har nådd Surnadal og Tordenskjold songlag. Vår kjære sangerbror Martin Polden var blant dem som omkom ved den tragiske ulykken på Svalbard. Våre tanker gikk med en gang til Martin, da vi fikk høre hva som var hendt, og ved nyhetssendingen kl. 18.30 ble våre bange anelser bekreftet. Det er vanskelig å tenke seg at han er borte for alltid. Denne livsglade mannen som sto i sine beste år.

I den tiden han var i Surnadal var han den drivende kraft i Tordenskjold songlag, både som formann og sanger. Alltid sto han til tjeneste, han hadde et strålende humør og var avholdt av alle. Vi håpet at han om noen år ville slå seg til ro her, og da vi var sikker på at hans vakre og fyldige stemme var å høre i bassrekken. Men nå står for alltid plassen hans tom, og vi har bare minner tilbake. Minner om rike samvær på stevner, fester og øvingskvelder.

Vi takker for alt og lyser fred over hans minne.

Sangervenner

Les også: Kings Bay: Ein eksplosjon, ein kvennbøgarding som mista livet og eit politisk drama