På spissen

Meir enn førti års produksjon av leiarartiklar og kommentarar har sett sine spor. Denne sida er derfor å betrakte som terapi mot ein uhelbredeleg yrkesskade. Kortfatta meiningsytringar om viktige og uviktige ting - det er det du vil finne her. Følg med. Eg er redd oppdateringane vil kome ofte.

Har du kommentarar til artiklane på denne sida? Send ein e-post til lsansnes@gmail.com. Om du gir beskjed, blir ytringa di lagt til under artikkelen.

I fleire veker har vi sett vinteridrett frå øvste hylle. No går den lange VM-perioden med sport på TV så å seie kvar dag mot slutten. Det er straks finale også i Oberstdorf.

Eg er blant dei som meiner at moldeordførar Torgeir Dahl jamnt over er ein god talsmann for byen sin og romsdalsregionen. Men denne helga klikka det for Høgre-mannen.

To månader etter at vaksineringa starta er berre 2,5 prosent av alle nordmenn fullvaksinerte mot koronaviruset. Samtidig aukar smittetala kraftig. Torsdag 25. februar vart det registrert 551 nye tilfelle av viruset i Norge. Det er 267 fleire enn snittet av dei sju siste dagane. Ikkje sidan 13. januar har det vore registrert så høg smitte på eitt...

Plutseleg ville ikkje Siv Jensen meir. Frp-leiaren kjøpte seg hund, og peika på Sylvi Listhaug som sin etterfølgar. Som nestleiar vil Jensen ha Ketil Solvik-Olsen. Med denne kombinasjonen av ei rabiat og ein moderat, vil Frp vere i stand til å vidareføre den dobbeltkommunikasjonen som partiet alltid har vore så avhengig av.

Ord som har vore ein naturleg del av språket vårt i mange hundre år må bort, fordi dei ikkje er «kjønnsnøytrale» nok.

Vi har hatt det mange - eg sjølv inkludert - vil kalle ein god, gammaldags etterjulsvinter med snø og kulde. Så da er det vel berre å avlyse heile klimakrisa?

Språket er i utvikling, heiter det. Nye ord og uttrykk kjem og går. Slik har det vore til alle tider. Men treng vi å akseptere alt det nye? Nei!

I ei tid der det meste handlar om pandemien, gjer det godt å slappe av med litt lettbeint underhaldning. For min del er eg så lei av dette viruset no, at eg konsekvent slår over på ein annan kanal hvis «Debatten» handlar om pandemi, vaksinering eller smitteverntiltak. Dei som styrer landet gjer sitt beste, medan dei politiske verhanane spring to...

Omtrent sidan steinalderen, det er i alle fall ikkje langt unna, har det gått bilferjer i Møre og Romsdal. I alle desse åra har det kosta pengar å benytte slik transport.