På spissen

Meir enn førti års produksjon av leiarartiklar og kommentarar har sett sine spor. Denne sida er derfor å betrakte som terapi mot ein uhelbredeleg yrkesskade. Meiningsytringar om viktige og uviktige ting - det er det du vil finne her. Følg med.

Har du kommentarar til artiklane på denne sida? Send ein e-post til lsansnes@gmail.com. Om du gir beskjed, blir ytringa di lagt til under artikkelen.

(Du opnar artiklane ved å klikke på overskrifta).

Etter kva eg forstår, er det no samla inn rundt ein kvart million kroner til ein statue av kvalrossen Freya. Freya måtte bøte med livet, etter å ha farta rundt i ymse hamnebasseng i det tettast befolka området av landet vårt i fleire veker.

Etter partileiardebatten i Arendal denne veka la eg ut følgande melding på mi Facebook-side: «Kjenner på at det blir lenge til eg orkar ei ny forestilling med sirkus Solvang. Sjølvbildet til direktøren er større enn nokon gong».

Dei som er født på 90-talet må rekne med å jobbe til dei er minst 70 år for å oppnå full pensjon. Pensjonsutvalet har lagt fram sin rapport. Den inneber også at den nedre aldersgrensa for å ta ut pensjon blir heva frå 62 til 65 år.

Først kom koronaepidemien. Ikkje før var den under kontroll, så kom krigen i Ukraina. I Norge eksploderte prisane på straum og drivstoff.

Same dag som Nationen og Klassekampen publiserer ei måling der Høgre er like stort som Ap og Sp til saman, går forvarsminister Odd Roger Enoksen av som følge av ein svært upassande relasjon til ei ung kvinne på 2000-talet. Enoksen var da 50 gammal, ho berre 18. Ulykker kjem sjeldan åleine.

Ærverdige Bergens Tidende bryt ein 154 år lang tradisjon og sluttar med daglege leiarartiklar. Heretter skal avisa skrive leiarar kun når dei har noko viktig å melde. Kva no det måtte bety.

Over førti år etter at Karen Marie Ellefsen vart første kvinne i NRK-sporten - til akkompagnement av ein straum av hets og usakleg kritikk - må vi konstatere at verda på nokre område har problem med å gå framover. I 2022 er det skiskyttarkommentator Ingrid Sørli Glomnes sin tur til å oppleve den same stormen som Ellefsen vart utsett for....