Frå dag til dag

Eg har nettopp kome heim frå årets første fottur til Tæla. Det vart tre døgn i fjellet, for det meste med dårleg ver. Utan at det la nokon dempar på trivelsen.

Utrettelege Per Aarsund, trubaduren frå Straumsnes, er månadens visevenn på Norsk viseforeum i

På ein biltur 1. pinsedag, passerte vi Solemdal vassag. Ho ligg vest for Kortgarden på sørsida av Fannefjorden, rett imot Hjelset på andre sida. For å passere saga, må ein køyre grusvegen langs fjorden ut til det gamle ferjeleiet på Grønnes.

23. mai sette eg punktum for skisesongen. Sidan 31. mars, fredagen i palmehelga, har eg vore på Tæla i til saman tre veker. Det har vore ein storarta vår.

Eldar Skar frå Molde er ny regissør for Atlanterhavsspelet, som blir sett opp for tredje gong på Ergan kystfort i Bud i tidsrommet 6. – 9. juli. Han tar over regissørjobben etter faren, teaterveteranen Endre Skar.

Den internasjonale kampdagen for arbeidarørsla møtte oss tradisjonen tru med isande kaldt maiver. Kanskje kjem det av ei feilkobling frå mi side. Men er det noko eg assosierer med 1. mai, så er det dårleg ver. Mai er ikkje alltid den milde månaden.